Tips om online uw auto te verkopen

28 januari 2014

Wanneer u uw auto wilt gaan verkopen, kunt u er natuurlijk voor kiezen om dit via een dealer te doen, maar waarom probeert u het zelf niet gewoon eens? Het online verkopen van uw auto hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn, zeker niet wanneer u rekening houdt met onderstaande tips.

Nieuwe APK keuring – recent onderhoud

Als u online uw auto wilt verkopen, is het belangrijk om er voor te zorgen dat uw auto vrij recent APK gekeurd is. Hoe nieuwer de APK keuring is, des te gemakkelijker is de auto te verkopen. Hierdoor heeft de potentiële koper meer vertrouwen in uw advertentie, omdat diegene weet dat de auto aan alle eisen voldoet.

Helemaal ideaal is het wanneer u de APK keuring kunt combineren met een kleine of een grote onderhoudsbeurt. Hierdoor weet de koper namelijk dat er voorlopig geen onderhoud gepleegd hoeft te worden aan de auto, wat kopen dus nog aantrekkelijker maakt. En voor u kan de combinatie van onderhoud en APK geldbesparing betekenen.

Wees zo uitgebreid mogelijk

Wanneer u zelf iets koopt op het internet, wilt u online zo uitgebreid mogelijk geïnformeerd worden. Houd dit dan ook in uw achterhoofd bij het verkopen van uw auto en geef zoveel mogelijk informatie over de auto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle opties, bijbehorende accessoires, de data van de laatste onderhoudsbeurt en APK keuring. Bij een auto draait het niet alleen om informatie qua tekst, ook beeld is erg belangrijk en misschien zelfs wel belangrijker, want het oog wil ook wat. Zorg ervoor dat de auto op de foto altijd gewassen is en vrij staat. Maak niet alleen foto’s van de binnenkant, maar ook van de buitenkant. Wees dus zowel qua tekst als qua beeld zo uitgebreid mogelijk.

En onthoud: ook hierbij duurt eerlijkheid het langst, want wanneer een potentiële koper komt kijken en er klopt niets van uw advertentie, dan maakt deze net zo snel weer rechtsomkeert.

Zorg voor de juiste contactgegevens

Als u uw contactgegevens, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, bij de advertentie plaatst, is het erg belangrijk dat u ook daadwerkelijk via deze kanalen bereikbaar bent. Wilt u niet voor elke vraag telefonisch benaderd worden? Geef dan in eerste instantie alleen uw e-mailadres op. Mochten mensen echt geïnteresseerd zijn, dan kunt u hen alsnog uw telefoonnummer geven. Zorg er wel voor dat u de gegevens en eventuele papieren altijd bij de hand hebt, zodat u vragen zo volledig mogelijk kunt beantwoorden.

Bezichtiging en proefrit

Voor er tot een daadwerkelijke verkoop overgegaan kan worden, komt de potentiële koper de auto altijd in real life bezichtigen. Wees hier dus op voorbereid en zorg dat de autopapieren en het onderhoudsboekje recent en aanwezig zijn. Mocht er overgegaan worden op een proefrit, rijd dan altijd mee. Op deze manier voorkom t u dat u uw auto nooit meer terugziet. Daarom is het ook erg belangrijk om bij u thuis af te spreken, zodat dit soort zaken voorkomen kunnen worden.